Financiële spreekuren

Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun financiële situatie. Het financiële welzijn is óók een uitdaging voor werkgevers.

In de periodieke spreekuren op de werkvloer wordt een oplossingsgerichte financieel planner met passie voor mensen het vertrouwde gezicht voor uw organisatie en uw medewerkers.

De medewerkers kunnen in de financiële spreekuren terecht met al hun financiële en pensioenvragen en worden in gewone mensentaal geholpen.

Actief
De medewerkers worden in de spreekuren direct en actief geholpen met al hun vragen en persoonlijke financiële uitdagingen..
Van een check van de toeslagen en belastingen tot vragen over en meer inzicht in pensioen, deeltijdpensioen en vroegpensioen. Van het oplossen van financiële problemen tot het voorkomen hiervan.

Het doel is om te zorgen voor meer grip en controle over de persoonlijke financiën en het creëren van financiële rust voor nu en later.

Preventief
Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen, dat is algemeen bekend.
De financiële spreekuren zijn dan ook een uitstekend middel om actieve preventie te verzorgen. Van het voorkomen van financiële stress tot het opzetten van effectief beleid om (oudere) werknemers beter en langer inzetbaar te houden en het verzuimrisico te verlagen.

De spreekuren kunnen we gedurende het jaar koppelen aan relevante thema’s zoals pensioen, belastingen en toeslagen en slim besparen op de uitgaven en vaste lasten of schuldbeheersing. Zo kunnen we inspelen op relevante vraagstukken, zoals het thema toeslagen in januari en het thema belastingen in maart en april.

We kijken samen naar de specifieke uitdagingen en zorgen voor een ‘op maat’ uitvoering.

Retentie
In een tijd waarin goed personeel schaars is, zal het behouden en vasthouden van medewerkers steeds belangrijker worden. Actieve zorg voor een goede financiële zekerheid van het personeel zal hier een positieve bijdrage aan leveren. Met de financiële spreekuren wordt hier op een laagdrempelige  en persoonlijke wijze in voorzien.

Dit doen we in de financiële spreekuren voor mens en bedrijf

 • Voorkomen van financiële problemen
 • Verhelpen loonbeslagen
 • Geven van tips over besparen en slim budgetteren
 • Checken toeslagen en voorlopige teruggaven en vragen over belastingen
 • Uitleg van pensioen- en financiële producten
 • Persoonlijke pensioenplanning 50 plussers
 • Pensioenkeuze begeleiding bij ingaan pensioen
 • Geven van antwoorden op vragen over hypotheken, verzekeringen, sparen, beleggen en financieren
 • Informatie bij scheiden, uit elkaar gaan, samenwonen of trouwen
 • Informatie over schenken en erven
 • Bijdragen aan wettelijke zorgplicht rondom pensioen en communicatie

Onze zakelijke dienstverlening

Financiële spreekuren

Periodieke spreekuren met tips en aanbevelingen die zorgen voor meer financiële fitheid, passende pensioenkeuzes en het voorkomen van financiële zorgen.

Maatwerktrajecten

Uitgebreid financieel advies bij probleemdossiers rondom verzuim en het opzetten van een  persoonlijk uittredingsplan.

Financiële scan

Vertaling persoonlijke financiële mogelijkheden bij (deeltijd)pensioen en reorganisaties. Voor houvast, financiële rust en strategische verzuimverlaging oudere werknemers.

Pensioenkeuze begeleiding

Speciaal voor werknemers die binnen 6 maanden met pensioen gaan. Complete begeleiding voor het maken van juiste en passende keuzes die leiden tot financiële rust nu en straks.

Beëindigen arbeidsrelatie werknemer

Financieel advies gericht op het kostenefficiënt en humaan beëindigen van de arbeidsrelatie. Met oog voor belangen van werkgever en werknemer.

Consultancy

Ondersteuning bij het opzetten van beleid dat is gericht op meer financiële fitheid bij werknemers, minder verzuim, kostenbesparingen en betere arbeidsmobiliteit.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen, opmerkingen of tips aan Finlife? Stel ze dan gerust, want uw mening telt!

  Ik heb een vraag over  Beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.